TWITTER SEO NEDİR? NASIL YAPILIR?

TWITTER SEO NEDİR? NASIL YAPILIR?

Twitter’da SEO optimizasyonu yaparak takipçi sayınızı artırabilirsiniz.

Twitter’da SEO tweet paylaşımı ve kullanıcı adı seçimi gibi belirli alanlarda dikkat edilmesi gereken hususlarla mümkün. Özetle Twitter hesaplarınız için uygulanabilecek bazı SEO stratejileri bulunmakta ve bu stratejiler hesabınızın daha geniş bir kitle tarafından keşfedilmesini sağlar. Hesabınızın genel optimizasyonunu gerçekleştirmek için kullanıcı adı, profil adı, tweet içerikleri, biyografi ve konum bilgilerini optimize etmeniz gerekmekte. Twitter SEO hakkındaki tüm detayları yazımızın ilerleyen bölümlerinde bulabilirsiniz.

Twitter SEO Nedir?

Twitter hesabınız aracılığıyla hedef kitlenize ulaşmak onların ilgisini çekmek ve marka kimliğinizi etkili bir şekilde tanıtmak için çeşitli optimizasyon işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Doğru şekilde yapılan optimizasyonlarla donatılmış Twitter hesapları hedef kitle ile daha hızlı bir etkileşime girebilir. Peki bu optimizasyon işlemleri yani SEO çalışmaları nasıl yapılır? Yazımızın alt bölümlerinde bu sorunun cevabını bulabileceğiniz bilgileri sunduk.

1. Twitter SEO Uyumlu Kullanıcı Adı Almak

Twitter’da SEO uyumlu bir hesap oluşturmanın ilk adımı kullanıcı adınızı optimize etmek. Twitter’da ilk izlenimler web sitenizin, markanızın ve kişisel imajınızın yansıması olarak kullanıcı adınızla başlar. Eğer bir marka veya şirket sahibiyseniz Twitter kullanıcı adınız, markanızın adını veya onunla ilişkili net ve anlaşılır bir isim olmalı. İsterseniz kullanıcı adınıza web sitenizin içeriğiyle ilgili küçük eklemeler yaparak daha fazla optimize edebilirsiniz. Böylece kullanıcı adınızı etkili bir şekilde optimize etmiş olursunuz.

Eğer Twitter’da tercih ettiğiniz kullanıcı adı zaten alınmışsa hemen farklı bir isim düşünmenize gerek yok. İlk olarak beğendiğiniz isme basit bir noktalama işareti ekleyerek benzerlik uyarısını aşmayı denemelisiniz. Bu yöntemle yeni bir kullanıcı adı seçmek zorunda kalmazsınız. Kullanıcı adınızın SEO için uygun olması adına fazla uzun olmamasına dikkat edin. Twitter’da kullanıcı adları maksimum 15 karakterle sınırlıdır ve ideal olarak 9 ile 11 karakter arasında bir kullanıcı adı seçmek en uygunudur.

Markanız varsa ve Twitter’da SEO optimizasyonu yapmak istiyorsanız kullanıcı adınız olarak gerçek adınız yerine marka adınızı kullanın. Marka adınızı kullanıcı adı olarak belirlemeniz arama motorlarında markanızın daha görünür olmasını sağlayacaktır.

twitter seo

2. Twitter SEO Uyumlu Profil Adı Yazmak

Twitter’da kullanıcı adınız ve profil isminiz farklı şeylerdir. Profil isminizi profil resminizin altında tam adınız olarak belirleyebilirsiniz. Twitter hesabınızı SEO kriterlerine uygun bir şekilde düzenlemek için kullanıcı adınızı optimize ettikten sonra profil isminizi de optimize etmeniz gerekmektedir.

Twitter profil isminin optimizasyonu neden önemlidir? Bu soruya çeşitli cevaplar verebiliriz. Kullanıcı adınızla birlikte profil isminizi sayfanın en üstünde büyük harflerle görünecek H1 başlık etiketine ekleyebilmek için optimizasyon önemlidir. Profil adınızda kullanıcı adınızla ilişkili anahtar kelimeleri de içerecek şekilde optimizasyon yapabilirsiniz. Alternatif bir yöntem olarak profil isminizi web siteniz ve markanızla dolaylı bir bağlantı kuracak bir tema üzerinden seçebilirsiniz.

3. Twitter SEO Uyumlu Biyografi Yazmak

Twitter biyografi bölümünün optimizasyonu profilinizin çekici ve görünür olmasını sağlamak için şarttır. Web sitenizde bulunan ve sunduğunuz hizmetlerle ilgili anahtar kelimeleri Twitter biyografinizde de kullanarak bu optimizasyonu yapabilirsiniz. Twitter’daki şirket adınızı mümkün olduğunca kısa tutarak açıklama bölümünde anlatmak istediklerinizi belirtmelisiniz.

Twitter biyografi bölümünü SEO’ya uygun hale getirirken, ilk olarak kendinizi kısaca tanıtarak başlayın ve sonrasında adres ve telefon numaranız gibi iletişim bilgilerinizi ekleyin. Ardından meta açıklaması olarak algılanacak olan hizmetleriniz, ürünleriniz ve markanız hakkındaki bilgileri Google’ın tercih ettiği anahtar kelimelerle ifade edin.

4. Twitter SEO Uyumlu Bağlantı URL’si Kullanmak

İnternet ortamında markanızın görünürlüğünü artırma ve Twitter profilinizi SEO’ya uygun hale getirme amacıyla Twitter hesabınızın link alanını doldurmanız önemlidir. Markanızın web sitesi adresini bu alana ekleyerek bu süreci tamamlayabilirsiniz. Link alanına özellikle kısaltılmış bir URL eklemeye dikkat edin. Twitter profilinizdeki konum bilgisi alanına keyfi bir adres yazmaktan kaçının ve bu alana şirketinize ait gerçek bir adres girin. Ayrıca iletişim için telefon ve e-posta bilgilerinizi de paylaşmayı düşünebilirsiniz.

5. Twitter SEO Yapmak İçin Twitter Kartlarını Kullanmak

Twitter’da sadece metin içeren gönderiler yerine daha fazla ilgi çekmek için Twitter kartları kullanabilirsiniz. Bu kartları elde etmek için belirli kodlar gerektiğini unutmamalısınız. Bu kodlara WordPress SEO eklentisi olan Yoast’ın Word for Word bölümünden ulaşabilirsiniz.

Tweetlerinizi kartlar aracılığıyla paylaşırken web sitenizdeki güncel ve bilgilendirici içeriklerden faydalanabilirsiniz. Twitter SEO optimizasyonunda kartları kullanarak sosyal medyada güven veren bir profil oluşturabilir ve görsel öğelerle dikkatleri profilinize çekebilirsiniz.

twitter seo nasıl yapılır

Twitter SEO Yapmak İçin İpuçları

Tıpkı web sitelerinin SEO çalışmaları sonrasında arama motorlarında üst sıralara tırmanması gibi, Tweet optimizasyonu ile Twitter profilinizin etkileşimini artırabilirsiniz. Peki, bu nasıl yapılır? İşte cevabı:

1. Öncelikle beğeni toplamak adına kalitesiz ve anlamsız tweetlerden kaçınılmalıdır.

2. Mantıklı ve kaliteli tweet atma sıklığını artırmalısınız.

3. Spam mesaj gönderiminden uzak durulmalıdır.

4. Web sitesi sahipleri markalarıyla ilgili tweetler atmaya özen göstermelidir.

5. Paylaşılan görsellerin ve videoların yüksek çözünürlükte olmasına dikkat edilmelidir.

6. Kaliteli kullanıcıların tweetleri retweetlenerek veya favorilenerek profilinize ilgi çekilmelidir.

7. Tweetlerde sektörle ilgili anahtar kelimeler ve bilgilendirici içerikler kullanılmalıdır.

Bu ipuçlarını kullanarak Twitter SEO yapabilirsiniz. Bu yazımızdaki tüm çalışmaları uygulayarak takipçi sayınızı arttırabilirsiniz.

gun-web-portal-kücük

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp